Effortless Coaching

Moeiteloos coaching helpt je bij het omgaan met de uitdagingen die het leven je brengt.

Effortless Coaching?

Mensen die moeiteloos leven, beseffen dat ze hier zijn om te ervaren en te leren. Ze proberen niet hun omgeving onder controle te houden, wat nooit lukt, maar kijken hoe ze met de dingen kunnen omgaan die op hun pad komen. Moeiteloos betekent niet zonder inspanning, maar wel zonder wrijving, zonder dwang, bewust, met plezier en blijheid en in harmonie met de werkelijkheid.


NU Dan Coaching biedt effortless coaching aan. Als effortless coach werk ik vanuit een nieuw wereldbeeld waarin alle aspecten in ons leven verbonden zijn. Het is dan ook nuttig om samen alle aspecten van jouw leven  te bekijken en mogelijke verbanden te onderzoeken.

Ook ons brein en ons lichaam zijn met elkaar verbonden. De cellen van ons lichaam zijn opslagplaatsen van informatie en  bevatten ons onderbewuste reservoir van ervaringen en overtuigingen. Hierdoor reageren we vaak vanuit 'het verleden'  op huidige situaties. Dat is de grote bron van onze problemen, verslavingen, trauma's en andere ongewenste remmende factoren.


Als effortless coach help ik je om zelf jouw antwoorden en oplossingen te vinden. Daardoor wordt een blijvende verandering bewerkstelligd. Maar als je die nieuw gevonden weg vervolgens wilt inslaan, stuit je bij de realisatie vaak op die onbewuste  belemmeringen, programmeringen en overtuigingen omdat die onderbewust zijn en zich weinig aantrekken van jouw bewust gekozen nieuwe koers!Van al die onderbewuste ballast kun je door de nieuwe inzichten over hoe je in elkaar zit, vrij makkelijk worden bevrijd. Daar gaan we met simpele maar krachtige technieken aan werken.
Er zijn vier soorten onbewuste blokkades die we samen kunnen aanpakken. Lees hieronder meer!Dagelijkse stress


Wij ervaren dagelijks vele momenten waarin ons lichaam in de vecht of vlucht staat komt, maar we kunnen dan niet vechten of vluchten. Daardoor neemt de stress in ons lichaam toe en verkeren we langdurig in die staat die we alleen een korte tijd aankunnen. Dit is de oorzaak van veel dagelijkse klachten en kan uiteindelijk tot een totale burn out leiden.


Oplossing: Ik leer je simpele dagelijkse ademhalingstechniek om je van dagelijks stress te ontdoenOnderbewuste overtuigingen en gewoontes


“Ik ben niet goed genoeg”, “Ik kan nooit iets afmaken", “Mijn partner snapt mij niet”. Zo kan de lijst met negatieve overtuigingen over onszelf en anderen nog wel een tijdje doorgaan.

Het vervelende is dat deze overtuigingen volledig in ons onderbewuste zijn opgeslagen als automatische programma’s die uitgevoerd worden zonder tussenkomst van ons bewustzijn. Je komt er niet vanaf door ze simpelweg kwijt te willen. Daarmee verbreek je de onderbewuste programmering niet.


Oplossing: Wij zullen deze overtuigingen onderzoeken door middel van omdraaiing.Onverwerkte emoties


We kennen allemaal situaties die uiterst pijnlijk zijn geweest en die we ontvlucht zijn door er niet meer aan te denken. Zodra we eraan zouden denken voelen we de wrok, de boosheid, het verdriet en voelen we dat we de betrokken personen niet hebben vergeven.


Deze onafgemaakte gevoelens dragen we soms tientallen jaren bij ons en hoewel we ons best doen om ze niet te voelen tasten ze ons van binnenuit aan.

 

Oplossing: Ik help je om deze emoties te verwerken door middel van een bepaalde techniek.
Onverklaarbare angsten


Je durft iets gewoon niet en je weet niet waarom.  Dit heeft een voor jou onbekende oorzaak diep in je onderbewust-zijn, die we een spookcluster noemen. Hij bestaat uit niet bewust meegemaakte momenten van als bedreigend ervaren situaties die we meestal als kind meemaken. Je hebt daarna allerlei gewoontes ontwikkeld om te voorkomen dat de spook-cluster actief wordt.


Oplossing: Samen sporen we de spookclusters op en kun je deze verwerken.